Algemeen

 1. Losse telefoons kopen
  April 09, 2021

  Losse telefoons kopen

  Wanneer je besluit een nieuwe telefoon te gaan kopen moet je uit een aantal dingen keuzes maken. Zo is een van die keuzes waar je snel tegen aanloopt, of je voor een mobiel + abonnement gaat, of toch een losse telefoon. In dit artikel lees je meer over losse telefoons kopen. Want wat is er nu gunstig aan deze optie? En wat schiet je ermee op? Je komt het te weten in dit artikel over de losse telefoon.

  Voordelen van losse telefoons kopen

  Waarom zal je überhaupt een losse telefoon kopen? Hieronder volgen de belangrijkste voordelen aan het aanschaffen van een toestel zonder abonnement:

  • Mogelijkheid om bij iedere provider een abonnement af te sluiten

  Smartphone is volledig in het bezit van jou

  • Smartphone verwisselen wanneer je zelf wilt

  • Geen bkr registratie

  Mogelijkheid om bij iedere provider een abonnement af te sluiten

  Een lo

  Read more
 2. De mini mobiele telefoon
  Maart 24, 2021

  De mini mobiele telefoon

  Zeven centimeter lang, slechts twee centimeter breed en een gewicht van 18 gram, dat is de kleinste mobiele telefoon ter wereld. Het is ongeveer de grootte van een duim en is toch compleet genoeg om als mobieltje te functioneren. Er zijn zelfs diverse producenten die dit soort miniatuur uitvoeringen fabriceren, zoals Zanco en A&K. Duur zijn ze niet. Ze zijn dan wel te classificeren als mobiele telefoon, maar voor €20 tot €40 kun je niet al te veel verwachten. Het is ideaal voor noodgevallen en weinig bergruimte op je kleding, of als leuk hebbedingetje. Een stapje verder brengt ons bij de Nokia klaptelefoons, die ook niet echt groot waren, zelfs niet als ze uitgeklapt werden. Dat formaat hoefde ook niet meer te zijn, want deze toestellen waren en zijn slechts ingesteld voor bellen en niet het gebruik van internet en apps. Hiermee willen we niet zeggen dat mini mobiele telefoons ook geen smartphone

  Read more
 3. Losse toestellen
  Maart 16, 2021

  Losse toestellen

  Gedurende de periode van groeiende populariteit van de mobiele telefoons besloten de providers van telefoonnetwerken handig daarop in te spelen door het aanbieden van een gratis toestel. Hierdoor kon men in het bezit komen van een leuke smartphone in combinatie met een bij die provider afgesloten abonnement voor een bepaalde tijdsduur, meestal 2 jaar. Daarbij werd in eerste instantie verzwegen dat je met je maandelijkse kosten tevens jouw leuke mobiele telefoon afkocht. Hoewel er nog altijd veelvuldig gebruik wordt gemaakt van deze optie, wordt deze deal nu beschouwd als financieringsafspraak, een lening, Dit alles kon gebeuren doordat het aantal providers heel beperkt was en dat is nu wel even anders. De markt wordt letterlijk overstelpt met providers, sommige als KPN en Vodafone met een eigen netwerk, velen als Simpel en Ben meeliftend op die netwerken. Hierdoor wordt het steeds

  Read more
 4. Oude simkaart in een nieuwe telefoon
  Maart 06, 2021

  Oude simkaart in een nieuwe telefoon

  Iedereen met een smartphone of mobiele telefoon weet dat er twee componenten noodzakelijk zijn voor het gebruik ervan: het toestel zelf en de simkaart. Smartphones zijn er in overvloed, in heel veel prijsklassen, hoewel ze allemaal min of meer op hetzelfde neerkomen. Het is een rechthoekig elektronisch apparaatje met aan de ene kant een beeldscherm, wat toetsen en in- of uitgangen aan de zijkanten en tegenwoordig zowel voor als op de achterkant een camera. Die camera’s worden overigens steeds geavanceerder en zijn vaak al te vergelijken met een gewoon digitaal fototoestel. Het gebruik van een smartphone is echter niet gratis en dat is één van de dingen, die geregeld worden met een zogenaamde simkaart.

  Wat is een simkaart precies?

  Een simkaart is een heel klein printplaatje met geïntegreerde schakelingen, die de unieke gegevens bevat van de interne

  Read more
 5. De eerste Motorola mobiele telefoon
  Maart 04, 2021

  De eerste Motorola mobiele telefoon

  Stel je voor, je leeft in het jaar 1983 en de wereld staat op zijn kop. Het grote nieuws is eruit: de eerste mobiele telefoon wordt gelanceerd: de Motorola DynaTAC 8000x. De uitvinder We weten allemaal dat de mobiele telefoons er niet zomaar zijn gekomen, maar door wie is eigenlijk de hele markt van de mobiele telefoons ontstaan? Martin Cooper is een Amerikaanse uitvinder en ondernemer. Aan het begin van de jaren 70 leidde hij bij het merk Motorola het onderzoeksteam en ontwikkelde de eerste draagbare mobiele telefoon. In het jaar 1954 werd Cooper bij Motorola aangenomen nadat hij werkervaring had opgedaan bij Teletype en Western Electric. In 1973 voerder Martin Cooper al zijn eerste mobiele telefoongesprek met de eerste uitgebrachte telefoon van het merk Motorola. Het was een draadloos verbonden telefoon met een basissta

  Read more
 6. Retro mobiele telefoon
  Maart 02, 2021

  Retro mobiele telefoon

  Iedereen kent ze nog wel. De mobiele telefoon met een uitschuifbaar toetsenbord, je drie keer op één knopje moet klikken voordat je de letter “c” op je beeldscherm tevoorschijn tovert, nagenoeg onverwoestbaar en geen internet of afbeeldingen kunnen downloaden. We hebben het natuurlijk over de oude, retro mobiele telefoons uit de jaren 90 die eenieder nog weet te herkennen. Daarnaast hebben deze retro mobiele telefoons vaak een oneindig volle accu. Hieronder kan je de meest iconische retro mobiels nalezen, wellicht eentje die je vroeger hebt gehad of als je overweegt er alsnog eentje aan te schaffen vanwege de vele voordelen.

  Iconische mobiele telefoons

  In de afgelopen jaren zijn er natuurlijk heel wat mobiele telefoons voorbij gekomen. Van Nokia’s tot BlackBerry-telefoons en de eerste iPhones. Ik heb een aantal iconische momenten en retro telefoontjes voor je opgesomd.

  De eerste mobiele te

  Read more
 7. Simpel mobiele telefoons kopen
  Januari 04, 2021

  Simpel mobiele telefoons kopen

  Voor sommige mensen is de mobiele telefoon heel belangrijk, ze zijn er veel mee bezig en kunnen niet zonder. Voor anderen is de telefoon minder belangrijk. Voor hen is het handig om er een te hebben voor onderweg, maar het is meer voor het gemak dan dat het een must is. Behoor je bij de laatste groep, dan kies je misschien voor een simpele telefoon, jij vindt het niet nodig om alle nieuwe moderne techniek te hebben en daarvoor een hoge prijs te betalen. Ook een abonnement is niet persé nodig, het mag een goedkope telefoon zonder abonnement zijn.
  Read more
 8. Telefoonabonnement zonder BKR-registratie
  December 26, 2020

  Telefoonabonnement zonder BKR-registratie

  Op zich hoeft de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon niet al te duur uit te pakken. Uiteraard hangt dat af van wat je allemaal verwacht van je toestel. Toch komt het nog ontzettend veel voor dat mensen zich enigszins tot behoorlijk in de schulden moeten steken om met name hun drang naar het nieuwste van het nieuwste te kunnen bekostigen. De race voor de nieuwste iPhone is daarbij de meest bekende. Als je toch door wilt gaan met de aankoop, toestel en abonnement, dan kan het gebeuren dat je daarvoor geld moet lenen. In Nederland is de aanbieder van deze lening verplicht dit te melden aan het Bureau Krediet Registratie of het BKR. Omdat een dergelijke registratie nou eenmaal gevolgen heeft, daarover later, kan het dus interessant zijn uit te zoeken hoe een telefoonabonnement af te sluiten zonder die melding aan het BKR.

  Wat is de betekenis van het Bureau Krediet Registrat

  Read more
 9. Telefoonabonnement met onbeperkt internet, bestaat die echt?
  December 18, 2020

  Telefoonabonnement met onbeperkt internet, bestaat die echt?

  Omdat het gebruik van telefoon- en internetnetwerken nu eenmaal niet gratis is, worden abonnementen gekozen op basis van gebruiksdoelen. Hoe meer er van het internet gebruik wordt gemaakt, hoe duurder over het algemeen de abonnementen. De grootgebruikers, vooral jongeren met een grote sociale handtekening zoeken dan ook vaak een telefoonabonnement met onbeperkt internet. De vraag is dan wel of zoiets inderdaad mogelijk is of dat er een addertje onder het gras zit. De mobiele telefoon, het mobieltje of nog beter de smartphone is al enige jaren niet meer uit ons leven weg te denken. Hoewel er toch nog een redelijk deel van de bevolking niet onder de magische ver- en bewondering van deze gadget is gevallen, heeft toch 60-80% van de diverse bevolkingsgroepen er eentje in zijn of haar bezit. De redenen om deze draagbare telefoon met o zoveel extra’s te hebben, variëren dan nog wel. Voor een groot deel v

  Read more
Pagina