Telefoon zonder abonnement

Telefoon zonder abonnement Je hebt onlangs een smartphone gekocht. Hij bevalt goed, alleen moet je nog een keuze maken betreft het bijhorende abonnement. Maar is dit wel nodig? Of kan een telefoon zonder abonnement ook gunstige kanten hebben? In dit artikel lees je meer betreft een telefoon zonder abonnement.

Eigendom

Wanneer je besluit geen abonnement aan je aankoop toe te voegen, dus een telefoon zonder abonnement, ben je vrijwel altijd verzekerd van een mobiele telefoon die ook daadwerkelijk direct (volledig) in het bezit is van jou. Dit is uiteraard gunstig, want zo hoef je je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over eventuele looptijd, of over maandelijkse lasten. Ook kan je een nieuwe smartphone aanschaffen wanneer je maar wilt.

Geen contract en loopduur

Directe aanschaf van een mobiele telefoon zorgt ervoor dat je (vaak) in één keer de kosten kwijt bent. Dit is gunstig, want hierdoor zal je niet meer naar de kosten om te hoeven kijken. Evenals de looptijd van het contract. Bij toestellen met abonnement/contract heb je namelijk vaak al gauw te maken met een looptijd van 2 jaar. Bij een telefoon zonder abonnement heb je dit dus logische wijs niet. Het gevolg hierdoor is dus dat je geen onverwachtse kosten kan krijgen. Dit is dus erg gunstig.

Prepaid

Een alternatief van een telefoonabonnement is prepaid. Dit is een mooie oplossing voor als je een telefoon zonder abonnement aanschaft. Prepaid is een manier waarbij je van je provider enkel een simkaart krijgt. Je moet hier bel, sms, en data op zetten doormiddel van een betaling. Dit zorgt er dus voor dat je zelf kan bepalen wanneer je hoeveel geld kwijt bent. Geen onverwachtse kosten dus. Een nadeel kan zijn dat je, wanneer het tegoed op is, niet meer in staat bent om te bellen, sms’en of serven. Dit is pas weer mogelijk nadat je opnieuw tegoed hebt gekocht. Je kunt echter wel ten alle tijden bereikt worden door mensen.

keuze uit providers

Doordat je er voor kiest om een telefoon zonder abonnement aan te schaffen (losse smartphone dus) heb je dus alle keuzes tot je beschikking als het gaat om providers. Wanneer je namelijk een deal sluit van mobiel + abonnement, heb je soms niet de beschikking tot het specifieke toestel dat je zoekt. Jammer dus, want hierdoor moet je soms overgaan op een ander type. Wanneer je een telefoon zonder abonnement koopt kan je dus een sim-only aanschaffen bij elke dealer, zodat je alsnog het abonnement + toestel hebt, die je wou hebben.

Conclusie

Een telefoon zonder abonnement heeft dus vele voordelen, maar wat kunnen we zeggen als conclusie? Het licht er uiteraard per persoon aan wat iemand wilt. sommige mensen vinden het namelijk veel te veel tijd en moeite kosten om een telefoon zonder abonnement aan te schaffen, omdat ze dan ook nog apart een abonnement moeten aanschaffen. Sms/data/ bel tegoed kopen is tegenwoordig ook niet meer de normale gang van zaken. Je bent dan vaak nog meer geld kwijt ook. We kunnen dus stellen dat wanneer je een telefoon zonder abonnement aanschaft, je in ieder geval altijd zekerheid hebt, betreft de kosten. Kosten zullen niet variabel zijn/worden. Voorderest ben je niet afhankelijk van een bepaalde looptijd van een abonnement, dus ben je in staat elk moment te wijzigen in toestel. Bedankt voor het lezen van deze blog.