Smartphone 128 GB

“Maak geheugen vrij om deze applicatie te gebruiken” “Geheugen vol, verwijder onnodige video’s en foto’s”. Je kent het wel, wie heeft dit soort melding niet ooit een keer gehad? Je bent op vakantie, je wil graag mooie foto’s en video’s maken en na één filmpje van negen seconde, krijg je al een melding dat je telefoon vol zit en je je camera niet meer kan gebruiken. Met je handen in je haren op zoek naar video’s die weg kunnen om ruimte vrij te maken voor nieuwe. Vaak blijft je telefoon hangen door het beperkte geheugen wat vol zit, ook wordt je telefoon dan steeds trager en trager. Om dit te voorkomen en zonder na te denken je telefoon kunnen gebruiken, zonder elk uur of elke dag bepaalde, waardevolle documenten, foto’s, of filmpjes te verwijderen, is een smartphone die beschikt over 128 GB wellicht een oplossing voor jou als jij je hierin herkent.

Wat is 128 GB en wat kan ik er precies mee?

GB staat voor Gigabyte en is een meeteenheid voor het geheugen van digitale apparatuur, zoals je wellicht al wel wist, maar wat moet je nou precies met 128 GB en moet ik zoveel hebben? Om een klein beeld te geven kan je bijvoorbeeld met 1 GB tot meer dan 1000 foto’s maken. Bedenk wel dat de ruimte die je hebt ook nodig is voor het besturingssysteem, geïnstalleerde apps en bestanden. Het besturingssysteem kan zo al ongeveer 14 GB in beslag nemen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij iOS 13. Dit zijn de iPhones vanaf de zesde serie tot de laatste. Bij een Android telefoon kan dit verschillen vanaf 3 GB tot 21 GB. Het besturingssysteem Android Go neemt het minste geheugen in beslag en het systeem van Android 10 het meest. Hoeveel opslagcapaciteit heb je nu nodig en is verstandig om aan te schaffen? Veel instapmodellen beschikken over 64 GB. Over het algemeen kan je hier redelijk veel bestanden op kwijt, maar niet ontzettend veel grote bestanden. Als je bijvoorbeeld je series of films van Netflix wil downloaden om je maandelijkse data te besparen, heb je aan 64 GB hoogstwaarschijnlijk niet genoeg. Echter kan je hier wel veel foto’s op kwijt. Gelet op de toekomst zou het verstandig zijn om meer geheugen op je smartphone te overwegen. Op dit moment hebben steeds meer smartphones een standaard geheugen van 128GB. In tegenstelling tot een smartphone met 64 GB, kan een smartphone met 128 GB wel offline films en series downloaden zodat je je data kan besparen. Met het oog op de toekomst kan het een verstandige keuze zijn om een smartphone aan te schaffen met 128 GB omdat het bestandsformaat van apps groter wordt, foto’s mooier worden met een hogere resolutie en we kijken meer op Netflix, Videoland of Disney+.

Welke modellen beschikken over 128 GB?

Tegenwoordig zijn veel modellen ook verkrijgbaar met 128 GB. Van smartphones van Apple tot smartphones van Motorola, Huawei en Samsung. Hieronder heb ik een aantal smartphones voor je op een rijtje gezet die beschikbaar zijn met 128 GB die populair zijn op de arbeidsmarkt in 2021.

Samsung Galaxy A51 en A52 met 128 GB

Apple iPhone XR en 12 met 128 GB

Huawei P30 Pro met 128 GB (mogelijk ook uit te breiden tot 512 GB)

• OnePlus 8 Pro

Natuurlijk zijn er meerdere smartphones met een geheugencapaciteit van 128 GB. Dit zijn de populairste smartphones en verschillende merken met 128 GB die overigens ook verkrijgbaar zijn met meer geheugen. Hopelijk maakt dit de keuze tijdens het aanschaffen van een nieuwe smartphone enigszins makkelijker of heb je nu inzicht gekregen in wat je precies met 128 GB kan en kan je het op deze manier makkelijker inschatten.