Losse telefoons kopen

Wanneer je besluit een nieuwe telefoon te gaan kopen moet je uit een aantal dingen keuzes maken. Zo is een van die keuzes waar je snel tegen aanloopt, of je voor een mobiel + abonnement gaat, of toch een losse telefoon. In dit artikel lees je meer over losse telefoons kopen. Want wat is er nu gunstig aan deze optie? En wat schiet je ermee op? Je komt het te weten in dit artikel over de losse telefoon.

Voordelen van losse telefoons kopen

Waarom zal je überhaupt een losse telefoon kopen? Hieronder volgen de belangrijkste voordelen aan het aanschaffen van een toestel zonder abonnement:

• Mogelijkheid om bij iedere provider een abonnement af te sluiten

Smartphone is volledig in het bezit van jou

• Smartphone verwisselen wanneer je zelf wilt

• Geen bkr registratie

Mogelijkheid om bij iedere provider een abonnement af te sluiten

Een losse telefoon kopen houd in dat je een telefoon aanschaft dat niet gebonden is aan een abonnement of indirecte eigenaar (provider). Hierdoor is het dus bijvoorbeeld mogelijk om bij iedere provider een los abonnement af te sluiten na de aanschaf van het product. Dit is gunstig, want hierdoor heb je wellicht een veel goedkopere provider dan anders.

Smartphone is volledig van jou

Een ander groot voordeel van losse telefoons kopen, is dat je de garantie hebt dat de smartphone volledig in het bezit is van jou. Dit is natuurlijk gunstig omdat je hierdoor zelf kan beslissen wat je ermee doet. Je hebt namelijk geen restende lening lopen voor je mobieltje. Hierdoor kan je dus bijvoorbeeld het toestel verkopen op elk willekeurig moment en zit je niet vast aan een bepaalde periode.

Smartphone verwisselen wanneer je zelf wilt

Zoals eerder al aangegeven kun je dus doen wat en wanneer je wilt. Dit betekend ook dat je dus niet vast zit aan je toestel totdat er een bedrag betaald is. Je kunt hierdoor dus op elk moment een switch maken van telefoon, bijvoorbeeld als er een nieuw model uitkomt. Erg flexibel dus!

Geen BKR registratie

Wellicht klinkt dit een beetje gek, maar tegenwoordig worden de resterende kosten van een mobiele telefoon en abonnement gezien als een lening. Feitelijk is dit ook zo. Het word dan geregistreerd bij het BKR vanaf een telefoonkrediet van €250 of meer. Het nadeel van een abonnement is dus een registratie. Dat is niet direct een groot probleem. Vooral niet wanneer je nog geen grote leningen moet afsluiten. Maar wanneer dit wel het geval is, kan het wel is negatief uitpakken. Wanneer je namelijk een grotere lening wilt afsluiten, kan een BKR registratie ervoor zorgen dat de bank je duizenden euro’s minder wilt verstrekken. Dit komt dus zeker niet gunstig uit. Bij losse telefoons kopen heb je dit probleem echter niet. In je eigen voordeel dus. Conclusie Losse telefoons kopen zorgt dus voor vele voordelen. Wel is het zo dat niet alle voordelen van belang zijn voor iedereen. Neem als voorbeeld het laatste voorbeeld. Wanneer je nog niet bezig bent met het nemen van leningen, is deze beperking ook niet relevant voor jou. Maar de andere genoemde voordelen zullen je wel degelijk in het voordeel zijn. Dus: Losse telefoons kopen is een verstandige keuze, en word steeds vaker gedaan. Bedankt voor het lezen. Hopelijk ben je meer te weten gekomen betreft het kopen van een losse telefoon.