iPhone 13 Series

Op het eerste gezicht lijken de nieuwe iPhones niet veel veranderd. Maar is het echt waar? Alle informatie, nieuws en vergelijkingen vind je op deze blog!
Veel van hetzelfde, het ontwerp lijkt sterk op vorig jaar, ondersteuning voor Ceramic Shield, Apple Pay, 5G en MagSafe zijn ook beschikbaar op de nieuwe iPhone 13.
iPhone 13 en iPhone 13 Mini worden nu gelanceerd met 128 GB opslagruimte, en iPhone 13 Pro en Pro Max hebben nu tot 1 TB geheugen.
Aan het einde van deze blogpost vind je een duidelijke vergelijking van de nieuwe modellen.

Ontwerp van iPhone 13

Net als bij de iPhone 12-serie werden dit jaar vier iPhone 13-modellen geïntroduceerd: iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max.
iPhone 13 en iPhone 13 Mini zijn verkrijgbaar in vijf kleuren: roze, blauw, middernacht, Starlight, Polarstern en Product RED. Het meest opvallende verschil met zijn voorganger is de diagonale indeling van het camerasysteem. Dit wordt gedaan omdat de cameralens groter en beter is.
Dit jaar zijn iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max verkrijgbaar in het nieuwe Sierra Blue, naast de bekende kleuren Zilver, Goud en Grafiet.
Al met al is dit ontwerp geen revolutie ten opzichte van de iPhone 12, al zijn de cameralens en cameraknoppen groter geworden en is de inkeping aan de voorkant 20% kleiner. Met 6,7-inch (iPhone 13 Pro Max), 6,1-inch (iPhone 13 / iPhone 13 Pro) en 5, -inch (iPhone 13 mini) Super Retina XDR-schermen, ligt de iPhone 13-serie ook heel dicht bij de iPhone 12-serie. . Maar de 13-serie iPhones zijn iets dikker (ongeveer 1/ mm) en zwaarder (ongeveer 20 g) dan hun voorgangers.

iPhone 13 Pro ProMotion

Beschikbaar op iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max!
De nieuwe iPhone 13 Pro-modellen staan ​​momenteel framesnelheden van 120 fps toe, maar dat kan veel batterijvermogen kosten. Dit is waar promoties binnenkomen! ProMotion past automatisch de framesnelheid aan op basis van wat je met je iPhone doet. Op deze manier wordt de verversingssnelheid van 120 alleen gebruikt wanneer dit absoluut nodig of opgemerkt is.
iPhone 13 Chip
Alle iPhone 13-modellen zijn uitgerust met de nieuwe A15 Bionicchip. Het is beter en sneller dan zijn voorganger A1 chip en ondersteunt ProMotion, tot 2,5% langere batterijduur en 25% helderder buitendisplay. De nieuwe 5-core GPU maakt tot 50% snellere grafische prestaties mogelijk dan welke andere smartphonechip dan ook.

Camera iPhone 13

Het camerasysteem van de iPhone is natuurlijk ook verbeterd, met zoals gezegd een grotere lens en impact in vergelijking met zijn voorgangers. Beeldstabilisator is toegevoegd en nieuwe functies zijn toegevoegd: macrofotografie, nachtmodusverbeteringen, fotostijl, videomodus en Smart HDR .
Smart HDR herkent nu maximaal vier verschillende mensen op de nieuwe iPhone en optimaliseert het contrast afzonderlijk. , belichting en huidskleur om iedereen er mooi uit te laten zien!

Macrofotografie iPhone 13 Pro

Beschikbaar op iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max!
Dankzij het krachtige autofocussysteem kan de ultragroothoekcamera scherpstellen op onderwerpen tot op 2 cm afstand. De omschakeling naar de ultragroothoekcamera gebeurt automatisch wanneer je dicht genoeg bij het onderwerp bent. Ook macro-video is mogelijk, zelfs in slow motion- en timelapse-modi.
Fotografiestijlen voor iPhone 13
Beschikbaar op iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max!

Met de nieuwe functie Picture Styles kunt u uw foto's een persoonlijke uitstraling geven. De vier patronen zijn "Levendig" voor heldere afbeeldingen en schaduwen, "Rich Contrast" voor donkere en felle kleuren, "Warm" voor geel en "Cool" voor blauw. U kunt de sjablonen aanpassen, dus er is geen limiet aan uw creativiteit. Deze stijlen onderscheiden zich van reguliere filters doordat ze alleen de juiste gebieden aanpassen, zodat bijvoorbeeld huidtinten natuurlijk blijven.

Nachtmodus iPhone 13

Beschikbaar op iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max!
Voor de iPhone 13 Promodellen is de nachtmodus in elke camera verbeterd. De groothoekcamera vangt tot 2,2 keer meer licht op en de ultragroothoekcamera 92%.
Voor de iPhone 13 en 13 mini detecteert de nachtmodus ook scènes met weinig licht en past deze zich automatisch aan.

Filmmodus iPhone 13 Cinematic Mode

Met de nieuwe bioscoopmodus kun je Hollywoodfilms opnemen op je iPhone, althans dat is de reclamebelofte. Dit betekent dat je kunt filmen met een kleine scherptediepte en automatisch en handmatig scherpstelovergangen tussen onderwerpen kunt maken. Bovendien detecteert de camera in deze modus wanneer een nieuw onderwerp het frame nadert en stelt er automatisch op scherp. Scherptediepte kan ook na het fotograferen worden aangepast, wat smartphones uniek maakt.
Video-modus is beschikbaar voor groothoek-, telefoto- en TrueDepth-camera's.

ProRes iPhone 13 Pro

Beschikbaar op iPhone 13 Pro (meer dan 128 GB) en iPhone 13 Pro Max!
Met ProRes kunt u onderweg hoogwaardige video opnemen, bewerken en streamen met hoge kleurgetrouwheid en lage compressie. Dit is ongekend op smartphones.
Maar let op, deze functie is alleen beschikbaar op iPhone 13 Pro met 128+ GB opslagruimte en iPhone 13 Pro Max.

Is de iPhone 13 waterdicht?

Net als zijn voorgangers is de iPhone 13 niet helemaal waterbestendig. Alle iPhones in deze serie hebben een IP68-classificatie. Dit betekent dat de smartphone volledig beschermd is tegen stof en tot 30 minuten in water tot 6 meter diep kan blijven.

Batterij iPhone 13

Zoals elk jaar kondigde Apple aan dat deze iPhone een betere batterij heeft dan ooit. Met tot 2,5 uur langere batterijduur dan zijn voorgangers. De batterij van deze telefoon is zelfs iets groter. Helaas, hoewel de inkeping 20% ​​kleiner is, kun je het batterijniveau nog steeds niet als een percentage zien.

iPhone 13 en iOS 15

iPhone 13 wordt geleverd met iOS 15. iOS 15 brengt allerlei innovaties en verbeteringen aan je telefoon. iOS 15 is Apple's grootste iPhone-update van het jaar. Maar wat zijn deze innovaties en verbeteringen?

Om te beginnen hebben verschillende apps een nieuw uiterlijk, zoals de Weer-app. Deze krijgt een geheel nieuw design met veel duidelijke informatie. Maar ook de Apple Safari-browser wordt aangepast. De zoekbalk zakt naar beneden om u meer ruimte op uw pagina's te geven en er worden tabbladgroepen toegevoegd.

Daarnaast heeft iOS 15 nieuwe widgets, een nieuwe Focus-modus, nieuwe kaarten en kun je FaceTime ook gebruiken om te videobellen met Windows- en Android-gebruikers. Download iOS 15 in de Appstore om alle nieuwe features te ontdekken!

Is de iPhone 13 het waard?

Zit je al te wachten op een mooie upgrade voor je oude smartphone? Dan klinkt het alsof de iPhone 13 echt iets voor jou is. Met de nieuwste iPhones kun je genieten van een krachtige chipset, een prachtig verbeterde camera en alle functies van de software van iOS 15. Maar is de iPhone 13 het waard? Het hangt af van het apparaat dat je hebt. Als je bijvoorbeeld vorig jaar een iPhone 12 hebt gekocht, moet je waarschijnlijk een jaar wachten op de iPhone 14 . Maar heb je een van de toestellen onder de iPhone 12, dan is de iPhone 13 het zeker waard.