Google Pixel 6 Pro

De Google Pixel 6 Pro is de eerste serieuze poging van de fabrikant om een hoogwaardig toestel af te leveren dat de competitie aan moet gaan met het beste van het beste. Op dit moment scharen wij daar onder meer de Samsung Galaxy S21 Ultra en iPhone 13 Pro Max onder.

Het premium vlaggenschip van Google is gelanceerd met de goedkopere Google Pixel 6. De Pro-versie komt met Google's eigen Tensor-chipset, hoogwaardige hardware, sterke camera-opzet en tal van andere verbeteringen.

De Pixel 6 Pro is ook gemaakt om te laten zien hoe goed Android 12 werkt in zijn meest pure vorm, alsook toekomstige versies. We durven wel te stellen dat Google daarin geslaagd is.

Het design van de Google Pixel 6 Pro is behoorlijk anders dan we gewend zijn van hedendaagse smartphones, maar niet uniek; het ontwerp wordt gedeeld met de Google Pixel 6. De meest in het oog springende eigenschap is de camerabalk die over de volledige breedte van het toestel uitsteekt.

Het is een design waar je van houdt of juist helemaal niets voor voelt. Google biedt het toestel aan in enkele gewaagde kleursamenstellingen. Een uitkomst voor iedereen die geen zin meer heeft in saaie, grijze rechthoeken.

Google's schermtechnologie is bijzonder indrukwekkend. We garanderen je dat dit display tot een van de beste op de markt behoort. Het scherm biedt een uitstekende beeldkwaliteit, het helderheidsniveau is indrukwekkend, en met 6,7 inch is het gigantisch te noemen.

De nieuwe Tensor-chipset onder de motorkap is een andere interessante feature. Echt grootse verbeteringen ten opzichte van traditionele chipsets moeten we nog zien, maar Tensor is in ieder geval krachtig genoeg om je favoriete apps en games moeiteloos te laden.

De camera-opzet van de Pixel 6 Pro is een ander hoogtepunt. Het is een veelzijdig blok dat jou in staat stelt om objecten op verschillende manieren vast te leggen. De primaire camerasensor is een stap vooruit ten opzichte van wat we gewend zijn van Google. De nieuwe software-upgrades geven nog eens een extra boost.

De batterijduur van de Google Pixel 6 Pro kan ermee door. Bij regulier gebruik haal je het einde van de dag, maar niet veel meer dan dat. Ondersteuning voor snelladen en draadloos laden is inbegrepen, maar geen van beide is echt indrukwekkend te noemen.

Hoewel de Pixel 6 Pro niet meteen de beste smartphone is die je kunt kopen voor je geld, komt Google wel erg dicht in de buurt. Zeker ten opzichte van vorig jaar is er een grote stap vooruitgezet. Met een sterke camera-opzet, fantastisch scherm en prettige software is er veel om van te genieten.