Goedkope telefoons met goede camera

Tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone met camera. Voor de een is het belangrijk dat deze camera de mogelijkheden van een professionele digitale camera benadert, voor de ander is het maken van leuke kiekjes voldoende. De definitie van “mobiel met de beste camera” is daarom subjectief. Ben je op zoek naar een betaalbare telefoon met een goede camera, maar niet direct naar een duur flagship model, dan is er een groot aanbod om uit te kiezen. Maar om de keuze te maken wil je graag weten: welke telefoon heeft de beste camera?

De beste camera smartphone van 2019

De beste camera mobiele telefoon van 2019 is ongetwijfeld de Google Pixel 4 XL. Als je op internet zoekt naar reviews over dit model van Google, dan zie je dat deze vooral positief zijn over de camera hiervan. Deze maakt met zijn 12.2 MP groothoekcamera en 16 MP telefotocamera uitstekende foto’s, ook bij schaars licht. Wellicht merk je op dat het aantal megapixels niet zo hoog is in vergelijking met sommige andere telefoons, maar dat zegt niets over de kwaliteit van de foto’s. Daarover zo meteen meer. De Google Pixel 4 XL kost overigens aanzienlijk minder dan de toprange van bijvoorbeeld Samsung of Apple, dus je hebt zeker waar voor je geld.

Google Pixel 5

De opvolger van de Google Pixel 4 is de Google Pixel 5. Ook deze maakt goede foto’s. Dit apparaat heeft een 12.2 MP groothoekcamera en een 16 MP ultragroothoekcamera. Een telefotocamera ontbreekt, maar toch geeft deze mobiele telefoon goede resultaten. De selfiecamera is 8 MP. Net als de Google Pixel 4 XL valt deze in een redelijke prijsklasse.

Xiaomi

Het Chinese merk Xiaomi biedt telefoons met goede specificaties voor een scherpe prijs. De modellen worden verkocht onder de naam Xiaomi, maar ook de naam Oppo. Dit merk heeft over het algemeen goede camera’s op zijn smartphones. De Xiaomi 10 bijvoorbeeld heeft een 108 MP groothoekcamera, een 13 MP ultragroothoekcamera, een 2 MP macrocamera en een 2 MP dieptecamera. Het leuke van een dieptecamera is dat je een persoon of voorwerp op de voorgrond scherp kan fotograferen terwijl de achtergrond vaag is. Dit geeft een mooi diepte-effect.

Aantal megapixels

Vaak wordt gedacht: “hoe hoger het aantal megapixels (de resolutie), hoe beter de foto.” De kwaliteit van de foto wordt echter bepaald door de grootte van de beeldsensor en het type lens. Een hoge resolutie is alleen nodig wanneer je foto’s sterk wilt gaan uitvergroten. Voor bijvoorbeeld een afdruk op A4, is 10 MP voldoende. Daar staat tegenover dat de grootte van de sensor belangrijk is, omdat die zorgt voor grotere individuele pixels die meer licht opnemen en daarom een beter resultaat geven. Dat gaat vooral op bij foto’s in een slecht verlichte omgeving. Dat verklaart waarom je met de bovengenoemde betaalbare smartphones van Google zeer zeker goede foto’s kan maken.

Online een mobiele telefoon kopen

Midimedia biedt een groot assortiment van betaalbare smartphones met goede camera in allerlei prijsklasses. Het is de moeite om online te vergelijken alvorens een keuze te maken. En wanneer je informatie wenst over het aanbod of bepaalde modellen smartphones, dan kun je altijd contact opnemen.