Goedkope simlockvrije telefoon zonder abonnement

Als je van plan bent een mobiele telefoon aan te schaffen, dan zijn er een paar zaken te overwegen. Ten eerste is daar de vraag hoe veel je uit wilt geven voor een smartphone en dat hangt weer af van wat je er precies allemaal mee wilt doen. Hoe meer je verwacht, hoe duurder het toestel zal uitvallen. Toch kun je voor hele schappelijke prijzen een prima mobiele telefoon kopen. Als het om de term ‘goedkope mobiele telefoon’ gaat, kun je dat enerzijds absoluut zien, dus gewoon zo min mogelijk betalen. Anderzijds is er een relatieve beschouwing mogelijk, namelijk per merk. Zo is bijvoorbeeld een Apple iPhone 6s bij www.midimedia.nl relatief goedkoop ten opzichte van de iPhone 12 Pro (€305 - €1509) Als je dan voor een wat goedkoper model hebt gekozen, moet je gaan bepalen met welke provider je in zee wilt. Daarna heb je de keuze om al dan niet een abonnement af te sluiten om voor je belminuten en internetgebruik te betalen.

Een goedkope telefoon

Het kan toeval zijn, maar uitgerekend vandaag publiceert www.computertotaal.nl een overzicht van de 10 goedkoopste smartphones onder de €150. Heel handig zijn daarbij de verwijzingen naar eenzelfde overzichten in de wat daaropvolgende prijsklassen. Eentje uit de reeks krijgt 3 ¼ ster, drie krijgen 3 ½ ster en de rest zit op 4 sterren van de 5 mogelijke. Daarnaast worden er ook reviewscores getoond. Xiaomi scoort de eerste twee plaatsen met de Redmi 8 en de Redmi 7, waarbij vooral de lange accuduur opvalt als positief element. De Redmi 9 vinden we terug op plaats 9. Nokia scoort op 3 en 6 vooral op basis van goede algemene prestaties. Ook de Motorola Moto E7 Plus scoort op 4 met een goede accuduur, terwijl de enige Samsung (Galaxy A20e) terug te vinden is op 5 met goede prestaties en snel opladen. Huawei sluit met de plaatsen 9 en 10 de rij met de Y6 en Y5 met respectievelijk een kwalitatief goed scherm en wederom een lange accuduur voor de Y5. Wat heel erg opvalt bij deze goedkopere smartphones is het belang dat de vergelijkende onderzoekers hechten aan de accuduur.

Simlockvrij

Een mobiele telefoon werkt niet zonder simkaart. Hierop staan alle essentiële gegevens die het mogelijk maken voor de smartphone contact te maken met een communicatienetwerk, bijvoorbeeld het 5G netwerk. Het is mogelijk voor een provider de smartphone te blokkeren voor andere netwerken dan die waarmee de provider werkt. Dit noemt men een simlock. Je kunt echter in principe op twee manieren een simlockvrije telefoon krijgen:

• Je krijgt een code van je provider om je simlock te deblokkeren

• Je koopt een simlockvrij toestel, ook wel los toestel genoemd. Met een simlockvrije smartphone kun je zelf kiezen voor een provider en wisselen zoveel je wilt binnen de gemaakt afspraken met die provider.

Zonder abonnement

Als je niet afhankelijk wilt zijn van een bepaalde hoeveelheid afgesproken belminuten en data MB via een abonnement, dan kun je kiezen voor een prepaid optie. Ook dit wordt via de simkaart geregeld. Je deponeert een bepaald tegoed en daarmee bel je en maak je gebruik van het internet op je smartphone. Is dat op, dan kun je in principe niets meer en moet je opnieuw je tegoed aanvullen. Voor de consument die weinig belt en geen gebruik maakt van het internet, is een goedkope simlockvrije mobiele telefoon zonder abonnement een ideale optie.