Geschiedenis mobiele telefoon

 1. Mobiele telefoon vroeger
  April 07, 2021

  Mobiele telefoon vroeger

  De mobiele telefoon bestaat al sinds 1973, toen bij Motorola de eerste mobiele telefoon werd geproduceerd. Die woog meer dan een kilo en kostte omgerekend zo’n 6500 euro. De batterij ging een uur mee. Tot de jaren 90 waren het echter vooral zakenlieden die over een mobiele telefoon beschikten, of mensen die een beroep hadden waarbij ze veel onderweg waren. In 1994 kwam de eerste smartphone in de Verenigde Staten op de markt, deze was van IBM.

  Revolutie van de smartphone

  Daarna is de smartphone in een record tempo gegroeid van een apparaat waarmee je kon bellen en sms’jes versturen naar een onmisbaar toestel waarbij bellen niet eens meer de belangrijkste functie is. We houden via sociale media contact met familie en vrienden, we surfen op internet, houden onze agenda en onze notities bij, maken foto’s etc. etc..

  Nieuwe sma

  Read more
 2. Oude mobiele telefoon
  Oktober 20, 2020

  Oude mobiele telefoon

  De eerste mobiele telefoon is van 1973 en uitgevonden door Martin Cooper van Motorola. Dat was een apparaat van meer dan één kilo. Het enige dat men met deze telefoon kon, was enkele minuten bellen. Het duurde tot in de negentiger jaren dat de mobiele telefoon in Nederland zijn opmars maakte. In 1994 rolden PTT Telecom (later KPN) en Libertel (later Vodafone) hun mobiele netwerken uit. Dit liep nog niet echt storm, de meeste Nederlanders waren niet echt enthousiast en dachten: “waarom moet ik altijd bereikbaar zijn?” en “zonde van mijn geld, ik heb thuis toch een telefoon!” Dat kan men zich nu niet meer voorstellen.
  Read more