Fysic senioren telefoon: de mobiele telefoon bij uitstek voor senioren

Voor veel mensen die een respectabele leeftijd hebben, valt het niet mee om bij te blijven in de wereld van de mobiele telefonie. Het zicht wordt wat minder en het is moeilijk om op een touchscreen de juiste toetsen aan te tippen. Bovendien heeft zo’n moderne mobiele telefoon allerlei technische snufjes waar men niet op zit te wachten. Voor deze doelgroep zijn er de Fysic senioren telefoons, ontworpen met de senior in het achterhoofd.

Eenvoudig te bedienen

De meeste modellen van de Fysic senioren telefoons hebben fysieke nummertoetsen, dus geen gepriegel meer op een touchscreen wanneer men wil bellen. Er is ook een speciaal model met 4 grote fototoetsen, de Fysic FM-50. Bij deze telefoon kan de gebruiker de nummers inprogrammeren van de 4 meest gebelde contacten. Die vier fototoetsen worden dan voorzien van de foto’s van deze 4 contactpersonen. De beller hoeft nu alleen nog maar op de fototoets te drukken om te bellen. In het scherm dat zich boven de 4 fototoetsen bevindt, kan de gebruiker alle informatie zien m.b.t. de inkomende en uitgaande gesprekken, berichten etc.. Deze informatie is groot en duidelijk weergegeven. Overigens is deze telefoon ook geschikt voor mensen die een gehoorapparaat dragen, zoals alle modellen van het merk Fysic.

SOS knop

De Fysic senioren telefoons beschikken allen over een SOS knop. Bij de genoemde Fysic FM- 50 bijvoorbeeld, bevindt deze zich aan de achterkant van het apparaat. Het werkt als volgt: men programmeert 5 belangrijke telefoonnummers in. Komt de eigenaar van de telefoon dan in een noodsituatie, dan kan hij of zij op de SOS knop drukken. De telefoon verstuurt vervolgens een noodbericht naar de 5 voorgeprogrammeerde nummers. Door middel van GPS weet te ontvanger van het bericht dan meteen ook de exacte locatie van degene die het noodbericht heeft verzonden.

Overige functies

De genoemde Fysic FM-50 mag dan wel een speciale senioren telefoon zijn, dat wil niet zeggen dat dit geen volwaardige telefoon is. Deze heeft een camera, een radio en een zaklamp. Het geheugen van de telefoon kan uitgebreid worden tot 32 Gb met een SD-kaart.

Andere modellen

Wil men toch liever een telefoon met een touchscreen? Dan biedt het merk Fysic ook enkele modellen. De toestellen met touchscreen vallen in een wat duurdere prijsklasse, maar hebben daarentegen wel wat meer mogelijkheden. Ze zijn bijvoorbeeld te gebruiken voor whatsapp en facebook. Want senioren met kleinkinderen of achterkleinkinderen in de generatie die veelvuldig van social media gebruikmaakt, willen natuurlijk ook via die social media contact houden. En heeft men bijvoorbeeld familie ver weg, dan is het ideaal om met whatsapp te kunnen bellen. Uiteraard zijn deze touchscreen modellen ook voorzien van de SOS functie. Het is dus een telefoon met meer mogelijkheden, maar met hetzelfde veilige gevoel. Overigens is het touchscreen van deze telefoons uitgerust met grote icons. Dankzij de speciale senioren telefoon hoeft de oudere gebruiker dus niet de gemakken van de mobiele telefonie aan zich voorbij te laten gaan. Daarbij is het een veilig gevoel dat men onderweg altijd kan bellen en bij een noodsituatie een noodbericht kan verzenden.