Beste smartphone mobiele telefoons 2021

Beste smartphones van 2021

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in wat 2021 gaat brengen op het gebied van mobiele telefonie volgt hieronder een korte beschrijving van wat er te wachten staat.

 

Xiaomi

Het Chinese merk Xiaomi staat bekend om zijn smartphones met uitstekende specificaties die niet onderdoen voor de flagship modellen van andere merken, maar dan voor een gunstige prijs. In 2021 komt Xiaomi met het nieuwe model, de Mi 11. Deze is aangekondigd op 28 december 2020. Het apparaat zal zijn uitgerust met een 6,76 inch QHD display. QHD is een recente technologie waarbij de pixels nog kleiner zijn dan wat we van de gangbare smartphonedisplays gewend zijn. Het beeld is dan zo scherp, dat de vraag is of we dit verschil met het menselijk oog kunnen waarnemen. Het is zeker dat de telefoon een supersnelle processor zal hebben. Qua camera’s is ook zeker dat de hoofdcamera er een zal zijn van 108 megapixels, de groothoekcamera heeft naar verwachting 13 MP en de macrocamera 5 MP. Het werkgeheugen zal naar verwachting 12 Gb zijn. Xiaomi heeft ook patenten laten vastleggen voor een vouwbare telefoon, zoals die inmiddels van Samsung op de markt is. Of deze er in 2021 gaat komen, is nog onduidelijk.

 

Nokia

Al in 2018 heeft Nokia de 9 Pure View aangekondigd. Een toestel met 5 camera’s dat veelbelovend was op het gebied van mobiele fotografie. Deze telefoon is er echter nooit gekomen. Er zijn geruchten dat Nokia in 2021 toch een model met 5 camera’s zal lanceren, maar het blijft bij geruchten en er zijn weinig details bekend.

 

Samsung

Wie bekend is met de systematiek van Samsung voor de benaming van nieuwe modellen, weet al dat de volgende Samsung waarschijnlijk Galaxy S21 zal gaan heten. De geruchten gaan dat de prijsstelling van het nieuwe model wat betaalbaarder zal zijn, omdat de verkoop van de Samsung Galaxy S20 serie niet voldeed aan de verwachtingen, ondanks het feit dat dit een van de beste smartphones is die Samsung ooit heeft uitgebracht. Vanwege de lagere prijsstelling zal wellicht als materiaal voor de achterzijde geen glas, maar kunststof worden gebruikt. Verder zal het display mogelijk plat zijn in plaats van met gebogen randen. De telefoon zal naar verwachting wel waterdicht blijven volgens de IP 68 norm. Ook wordt verwacht dat de camera’s hetzelfde zullen zijn als bij de Galaxy S20. Samsung brengt tevens ieder jaar een vernieuwing uit van de modellen in de Samsung A serie. Deze serie budget telefoons begint in 2020 met het goedkoopste model, de A11, en eindigt met het duurste model, de A71. Tussen deze twee zitten enkele modellen. Voor deze serie geldt: hoe hoger het modelnummer, hoe uitgebreider de specificaties. Voor 2021 zal een vernieuwing komen, maar alleen de modellen A12 en Samsung Galaxy A20s zijn aangekondigd. Hierbij geeft Samsung aan dat deze over meerdere camera’s beschikken en dat de batterij een langere levensduur heeft. Er zijn ook geruchten dat Samsung een goedkopere vouwbare telefoon zal uitbrengen, maar hier is verder niets over bekend.

 

iPhone Apple

Apple hanteert bij haar iPhone modellen dezelfde systematiek als Samsung bij de benaming (steeds één nummer hoger), dus de volgende wordt waarschijnlijk de iPhone 13. Apple laat over het algemeen vrij weinig informatie los over nieuw uit te brengen modellen. Daarom is er weinig te zeggen over de te verwachten specificaties van de nieuwe iPhone. Het enige dat naar buiten is gekomen, is dat de nieuwe iPhone waarschijnlijk een ingebouwde vingerafdruksensor onder het display zal hebben.

 

Huawei

Huawei heeft voor 2021 de P Smart model 2021 al uitgebracht. Deze smartphone heeft een TFT LCD display van 6,67 inch, een werkgeheugen van 4 Gb en een opslaggeheugen van 128 GB. Het aantal megapixels voor de camera’s is 48 voor de hoofdcamera, 8 voor de groothoeklens en 2 voor de telelens. De selfiecamera is 8 MP. De accu is 5000 mAh. Voor de prijs waar deze voor wordt aangeboden is het een prima telefoon. Ook bij Huawei is een nieuw model van de vouwbare telefoon in de planning, maar er is verder niets over bekend. Ben je geïnteresseerd in een Huawei telefoon? Houd er dan rekening mee dat door Amerikaanse restricties deze smartphone niet beschikt over Google Play Services. Als je op zoek bent naar een goedkope telefoon zonder abonnement, dan heeft de Samsung A serie enkele opties. Zoals hierboven aangegeven, zijn de Samsung Galaxy A12 en A20s net uitgekomen. Dit zijn de goedkoopste modellen van de nieuwe A serie. Bij het uitkomen van nieuwe modellen is het echter gebruikelijk dat de modellen van het voorgaande jaar in prijs dalen. Je kunt daarom voor een goedkope telefoon zonder abonnement ook kijken naar de modellen van 2020. Op de website van Midimedia.nl vind je een groot assortiment van modellen. Ook de hierboven genoemde Samsung A serie van 2020 en van 2019. Webwinkel midimedia heeft ook andere bekende merken in het assortiment, zoals de Apple iPhone, Motorola, Xiaomi, Oppo, LG, Huawei en Sony. Op de website zijn alle specificaties vermeld. Wanneer je een bepaalde prijsklasse voor ogen hebt, kun je de tool gebruiken die deze website biedt, waarbij je de prijsklasse kunt instellen (met of zonder de door jou gewenste specificaties). Je ziet dan in één oogopslag welke toestellen in die prijsklasse te koop zijn.

 

Losse toestellen kopen

Midimedia biedt alleen losse toestellen aan. Deze zijn allen simlockvrij telefoons, wat betekent dat je niet gebonden bent aan een provider. Je kan iedere prepaid simkaart erin zetten die je wenst. Ook wanneer je twee simkaarten in de telefoon kwijt kan, kunnen die dus verschillend van provider zijn. Handig wanneer je bijvoorbeeld je privé simkaart wilt plaatsen, maar ook de zakelijke van je werk. En wil je wisselen van provider, dan zit je niet met het probleem dat je de simlock moet laten verwijderen voordat je een simkaart van de andere provider kan plaatsen. Vaak lijken abonnementen inclusief een telefoon aantrekkelijk. Maar in de maandelijkse abonnementskosten is een bedrag voor afbetaling van de telefoon inbegrepen, dus in feite koop je ook een telefoon, maar dan op afbetaling. En is die telefoon duurder dan 250 euro, dan wordt dit als een lening bij het BKR geregistreerd. Dat kan dan gevolgen hebben wanneer je een lening of hypotheek wilt afsluiten. Dat is wel iets om bij stil te staan.