Beste smartphone mobiele telefoons 2020

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe smartphone, dan wil je uiteraard een toestel dat aan je wensen voldoet. Het moet een telefoon zijn die past bij je wensen en de specificaties zullen zodanig moeten zijn dat de telefoon een tijd zal meegaan voordat deze specificaties zijn verouderd. Het is allereerst goed om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je wensen zijn. Bijvoorbeeld: telt voor jou de prestatie van de camera, de hoeveelheid Gb aan opslag, de snelle processor, is hij snel genoeg om te gamen? Etc. etc.. Onderstaande 5 smartphones komen als beste uit de bus. Allen hebben als OS Android 10.

 

1. Samsung Galaxy S20 FE 5G

Hij heeft een scherm van 6,5 inch. De telefoon heeft een IP68 classificatie, wat inhoudt dat deze stofdicht is en waterdicht bij onderdompeling tot 1,5 meter voor 30 minuten. Verder heeft hij een uitstekende performance, gaat de accu heel lang mee en maakt de camera foto’s van uitstekende kwaliteit met een 12MP ultrawide / 12MP wide / 8MP telephoto lens en een 32MP lens aan de voorkant. De telefoon is verkrijgbaar in 128 Gb en 256 Gb interne opslag. Nadelen zijn dat het toestel een kunststoffen achterkant heeft i.p.v. glas, dat er gekozen moet worden tussen een tweede Simkaart of een extra opslagkaart en dat de telefoon geen 3.5 mm aansluiting heeft voor een koptelefoon.

 

2. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Dit model van de Samsung Galaxy S20 range is degene met de hoogste specificaties, maar ook met de duurste prijs. Verschillen met bovengenoemde Galaxy S20 FE 5G zijn de cameralenzen: 12MP ultrawide / 108MP wide / 48MP telephoto lens en een 40MP lens aan de voorkant. Verder is het scherm ietsje groter, namelijk 6,9 inch. Ook de batterij is iets zwaarden dan de FE-versie, namelijk 5000 mAH i.p.v. 4500 mAH. Ook het werkgeheugen en de interne opslag is bij dit model meer. Het FE-model heeft 6 Gb RAM en 128 Gb interne opslag of 8 Gb RAM en 256 Gb interne opslag, waar de Ultra 12 Gb RAM en 128 GB interne opslag heeft of 16 Gb RAM en 512 Gb interne opslag. Het eerder genoemde prijskaartje plaatst dit model, ondanks de hogere specs, op de tweede plaats.

 

3. Samsung Galaxy S20 Plus 5G

Ook op de derde plaats staat een van de Samsung Galaxy S20 modellen. Deze zit qua specificaties tussen het FE en het Ultra model. Er zijn enkele verschillen met bovengenoemde modellen op nummer een en twee. Bijvoorbeeld de camera’s, deze zijn de 12MP ultrawide / 64MP wide / 48MP telephoto lens en een10MP lens aan de voorkant. Het display is bij dit model 6,7 inch. De batterij is gelijk aan die van het FE model: 4500 mAH. Het werkgeheugen is 12Gb RAM en qua intern geheugen zijn er drie varianten: 128 / 256 / 512Gb. Ook deze telefoon presteert uitstekend, maar belandt door de hoge prijs op de derde plaats.

 

4. OnePlus 8 Pro

Na de 3 Samsung modellen, volgt er dan een ander merk. Dit model van OnePlus heeft een perfect display van 6.8 inch. De perfectie van dit display is te verklaren omdat het een 120 hertz frequentie heeft, terwijl 60 inch bij andere merken de gangbare frequentie is. Ook is het display zeer helder, waardoor het in zonlicht zeer goed zichtbaar blijft. De accu laadt snel op en houdt lang. De OnePlus 8 Pro beschikt ook over wireless opladen. In tegenstelling tot andere merken, laadt deze telefoon wireless even snel op als laden aan de kabel. De OnePlus presteert op het hoogste niveau met een zeer snelle reactietijd. Wat betreft de camera’s: dit zijn er 4, waarvan de hoofdcamera zowel als de ultrawide camera 48MP zijn. Daglichtfoto’s zijn goed, maar bij slecht licht laat de kwaliteit van de foto’s te wensen over. Verder heeft deze telefoon een mooi design en is goed afgewerkt en heeft een IP68 classificering. Helaas heeft ook deze telefoon geen 3.5 hoofdtelefoonaansluiting. Nadeel van dit model is de hoge prijs.

 

5. Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

Na de OnePlus volgt dan toch weer een Samsung, maar dan in de Note range. Zoals bekend hebben de Note-modellen van Samsung een groter display. Deze telefoon heeft een display van 6.9 inch. De maten zijn in cm 16.5 bij 7.7. Door de grootte van dit scherm is het wel lastig, zo niet onmogelijk, om deze telefoon, die meer een kleine tablet is, met één hand te bedienen. Verder valt over dit display te zeggen dat het zeer helder is en goed leesbaar bij zonlicht. De batterij van 4500 mAH, is matig voor een telefoon met zo’n groot display, daardoor redt de telefoon het net één dag. Een grotere accu is niet mogelijk voor dit model, omdat de S-pen ruimte inneemt naast de accu die anders voor een grotere accu gebruikt zou kunnen worden. Voor opladen van 0 tot 100 moet men zo’n 1,5 uur rekenen. De telefoon heeft een snelle processor en presteert goed. Wat wel jammer is, is dat Samsung bij de Europese versie een andere processor heeft gekozen dan bij de variant voor de Amerikaanse markt, die van een iets snellere is voorzien. Dit apparaat wordt geleverd in 3 varianten qua hoeveelheid interne opslag: 128 Gb / 256 Gb / 512 Gb. Uitbreiding van geheugen is mogelijk met een kaartje van maximaal 1 Tb. Alle drie hebben wel evenveel RAM geheugen, namelijk 12 Gb. Met deze telefoon beschikt men over een apparaat met een camera die zeer goede foto’s maakt, ook bij slechte belichting. De hoofdcamera is 108MP, de telephoto 12MP en de ultrawide camera 12MP. De selfiecamera van 10MP maakt zeer goede foto’s, mede door de autofocus. Ook deze telefoon heeft een IP68 classificatie. Zoals je kunt zien, scoort Samsung goed met de S20 range, zoals we van deze mobiele telefoongigant gewend zijn.