Beste smartphone mobiele telefoons 2019

De beste smartphones van 2019

Wanneer je een nieuwe mobiele telefoon wilt kopen, maar niet direct de prijzen wilt betalen voor de nieuwste modellen, dan is het wellicht goed om te kijken naar de beste smartphones van 2019. Deze telefoons zijn stuk voor stuk goede apparaten, maar je betaalt veel minder dan voor de allernieuwste modellen. Was 2018 het jaar van de telefoons met de smalle bezels en de notch (opening voor frontcamera), de nieuwigheden in 2019 waren vooral de 5G smartphones en de telefoons met vouwbare displays. De beste telefoons die in 2019 op de markt zijn gekomen, zijn de volgende.

 

De Samsung Galaxy S10

Deze telefoon kwam uit in drie modellen: de S10, S10 plus en S10e. Alle drie de modellen zijn van hoogwaardige kwaliteit, zoals we van marktleider Samsung gewend zijn. De verschillen zitten hem vooral in de beschikbare RAM, die voor de S10e 6 Gb is en voor de S10 en S10 plus 8 Gb. De S10e kent ook een model met 8 Gb RAM, maar deze heeft maximaal 256 Gb interne opslag, terwijl de S10 en S10 plus maximaal 512 Gb interne opslag hebben. Verder zijn de maten van het display verschillend. Deze variëren van 5.8 inch voor de S10e, 6.1 inch voor de S10 en 6.4 voor de S10 plus. Daarnaast zijn er verschillen te zien in de camera. Zo heeft de S10e twee camera’s aan de achterkant, waar de S10 en S10 plus er drie hebben. Bovendien heeft de S10 plus in plaats van slechts één camera aan de voorkant er twee. Voor het overige zijn de drie S10 modellen over het geheel genomen gelijk qua specificaties, zij het dat er hier en daar nog kleine verschillen zijn. De Samsung Galaxy S10 modellen zijn overigens de eerste telefoons van Samsung die een fingerprint scanner in het display hebben. Met de Samsung Galaxy S10e heb je al een fantastische telefoon, maar wil je iets meer, dan kun je kiezen voor de S10 of S10 plus.

 

Oppo Reno 2

Deze telefoon van het Chinese merk Oppo heeft de prijs van een midrange telefoon, maar doet niet onder voor een flagship model. Hij heeft een mooi amoled display van 6,5 inch zonder inkepingen. De selfiecamera komt namelijk omhoog op het moment dat je deze kiest. De Reno 2 heeft maar liefst 4 camera’s: een hoofdcamera van 48 MP, een telefotolens van 13 MP, een groothoeklens van 8 MP en een zwartwitlens van 2 MP. Met deze camera’s kun je echt goede foto’s maken, ook onder slecht belichte omstandigheden. De gemotoriseerde selfiecamera is 16 MP. Het werkgeheugen van deze camera doet ook niet onder voor een flagship model: maar liefst 8 Gb. En qua opslag zijn er twee varianten: 128 Gb en 254 Gb. Mocht je daar niet genoeg aan hebben, dan kun je altijd nog een micro SDXC kaartje plaatsen. Dit gaat echter wel ten koste van de mogelijkheid om een tweede SIM te plaatsen. Esthetisch gezien valt er over deze telefoon te zeggen dat hij een aluminium achterkant heeft, wat de telefoon een luxe uitstraling geeft.

 

Samsung Galaxy A50

Behalve de Galaxy S10, het flagshipmodel van Samsung van 2019, kwam Samsung ook met een reeks van modellen in de midrange. Een goede keuze is hier de Galaxy A50. Dit toestel is een stuk goedkoper dan de eerder genoemde S10, maar is toch zeer compleet. Deze telefoon heeft een haarscherp super amoled display met een grootte van 6,4 inch. Met de drievoudige camera aan de achterzijde zijn mooie foto’s te maken. En door de aanwezigheid van een groothoeklens kun je ook mooie foto’s maken van bijvoorbeeld grote gebouwen. De hoofdcamera is 25 MP, evenals de selfiecamera. Een voordeel van deze telefoon is dat deze behalve twee slots voor simkaartjes ook een apart slot heeft voor een geheugenkaartje. Daarom hoef je niet te kiezen of je een tweede simkaart plaatst of voor een geheugenkaart. Een tweede simkaart is handig voor mensen wiens werkgever een BYOD (Bring Your Own Device) plan heeft, of bijvoorbeeld ook wanneer je op vakantie een simkaart van het betreffende land wil plaatsen. De Samsung Galaxy A50 wordt geleverd met in modellen met een werkgeheugen van 4 of 6 Gb en een opslaggeheugen van 64 of 128 Gb.

 

iPhone 11

In 2019 bracht Apple de iPhone 11 serie uit. Zoals bekend, zijn de iPhones altijd van onomstotelijk goede kwaliteit. Wanneer je een 2019 model koopt, ben je wat goedkoper uit dan het nieuwste model. Het kan je gauw zo’n 200 euro schelen. Je hoeft echter niet aan kwaliteit in te boeten. De iPhone 11 serie kent 3 modellen: de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max. De verschillen tussen de 11 en de 11 Pro zitten hem er vooral in dat de Pro en Pro Max versie een derde camera heeft. Verder zijn er verschillen in de grootte van de accu, die van de Pro en Pro Max is groter en gaat langer mee. Het display heeft bij ieder model een andere maat. De 11 heeft een display van 6,1 inch, de Pro 5,8 inch en de Pro Max is 6,5 inch. Ook de resolutie wordt hoger van de laagste bij de 11 (maar nog steeds haarscherp) tot de hoogste bij de Pro Max. Er is overigens ook een iPhone 11 model van 2018: de XR. Maar eigenlijk past die niet in het hierboven genoemde rijtje. Deze smartphone heeft namelijk hele andere specificaties: slechts één camera aan de achterzijde, minder werkgeheugen etc.

 

Zoals bovenaan genoemd, kwam als nieuwigheid in 2019 voor het eerst een opvouwbare telefoon, de Samsung Galaxy Fold. Dit toestel heeft aan de buitenkant een display van 4,6 inch, maar bij het openvouwen heeft men een display op tabletgrootte, namelijk 7,3 inch. Of deze telefoon in het rijtje van beste telefoons 2020 past, moet zich nog bewijzen. Maar voor wie van nieuwigheden houdt en een prijs van meer dan 2020 euro wil en kan betalen is deze telefoon toch noemenswaardig vanwege de nieuwe techniek. Om over een zeer goede smartphone te beschikken, hoeft men dus niet altijd het laatste model te kiezen. Ook in de range van modellen van eerdere jaren zijn goede en mooie smartphones te koop. Voordeel van deze keuze is dat de prijs altijd stukken lager is dan bij een pas uitgebracht model.