Beste gsm-smartphone in 2021

We weten allemaal hoe moeilijk het kan zijn om een lastige beslissing te maken in je leven. Laat staan als hier ook nog eens de factor geld bij komt kijken. Ben je op zoek naar de beste smartphone van dit moment, de beste smartphone van 2021? Dan ben je op de juiste plek. Ik heb onderzocht wat de beste telefoons van dit moment zijn. Verschillende merken van smartphones, verschillende kwaliteiten en verschillende looks. De hoeveelheid aan keuze zal enigszins worden beperkt.

Gsm of smartphone?

Bellen, sms’en, internetten, apps downloaden, foto’s maken, dat kan bijna elke telefoon tegenwoordig toch? Dit is echter een misvatting en vaak wordt de smartphone een gsm genoemd. Niets is minder waar, want de mogelijkheden van een gsm zijn strikt beperkt. De afkorting van gsm staat voor global system for mobile communications. Een gsm en een smartphone zijn allebei mobiele apparaten waarmee je kan bellen en berichtjes kan sturen via sms. Echter houden de functies van een gsm hier grotendeels mee op. Af en toe, als je geluk hebt, is er nog een camera aanwezig op het apparaat. Deze is echter van slechte kwaliteit en kan niet worden gebruikt om je selfies op social media te plaatsen. Een smartphone heeft allerlei extra functies en kan worden gebruikt om te internetten, apps te downloaden, een betere camera en het gebruik van een virtueel toetsenbord, wat bij gsm’s meestal fysiek is. Hopelijk lost dit de eeuwige vraag op wat het verschil tussen gsm’s en smartphones is. De vergelijking laat zien dat een smartphone meer mogelijkheden heeft. Het zijn twee compleet verschillende apparaten en in dit artikel wordt er gekeken naar de beste smartphones van 2021.

De vier beste smartphones van 2021

Voor je gevoel is 2021 pas net begonnen, maar de eerste vier maanden zijn alweer bijna voorbij en we naderen al de zomer. Daarom is het goed om eens te bekijken welke smartphones nu groot zijn en aan de top staan.

iPhone 12 Deze telefoon is natuurlijk al iets ouder en daarom begin ik er ook mee. Apple heeft in 2021 nog geen nieuwe aankondigingen gedaan van nieuwe smartphones, waardoor de iPhone 12 in de lijst staat. Over het algemeen is dit een goed scorende telefoon op alle fronten en kan hier dus niet in ontbreken. Vanaf €720 is deze telefoon al van jou, zonder afbetaling.

Samsung Galaxy S21 In januari dit jaar presenteerde Samsung de Galaxy S21 serie. Deze serie heeft een nieuw ontwerp en verbeterde camera’s. Deze telefoon is een topper in 2021 met haarscherpe foto’s, het 120 keer verversen van het beeld per seconde waardoor animaties er vloeiend uit zien en sterk genoeg voor zware apps. Voor dit mobiele apparaat betaal je rond de €800,- voor 128 GB. Als je een langere duur van de batterij wenst, zit je bij de Samsung Galaxy S21 Plus beter. Echter is het scherm 0,5 inch groter en kan het lastiger in de hand liggen.

• OnePlus 8 pro Volgens klanten is dit de beste telefoon van dit merk en is OnePlus 8 pro er sterk mee op vooruit gegaan na zijn voorganger. De toestellen van dit merk kruipen al jaren naar de top in de arbeidsmarkt van smartphones, zowel qua functies van de smartphones als qua prijs. Dit model heeft een prettige en snelle software, een verbeterde duur van de batterij en is verkrijgbaar met meer geheugen. De camera is enigszins beter bij dit model dan zijn voorganger, maar er is nog steeds veel ruimte voor verbetering, vooral als je deze functie vergelijkt met deze andere, duurdere toestellen. Deze smartphone is al te verkrijgen vanaf €549,-.

• Xiaomi Poco X3 NFC “Last but not least”. Dit is de beste smartphone van 2021 voor weinig geld. Dit mobiele toestel is al te verkrijgen vanaf €229,-. Deze smartphone voelt stevig aan en is ook behoorlijk zwaar voor een smartphone. Hier moet je dus goed op letten tijdens de aanschaf van een smartphone. Dit model is echter van alle gemakken voorzien en heeft een vloeiend scherm. Zo kun je deze smartphone gebruiken als afstandsbediening doordat het beschikt over een infraroodsensor, het toestel heeft een koptelefoon aansluiting en ook dit toestel ververst het scherm 120 keer per seconde. De batterij gaat lang mee en zodra deze leeg is, is hij tevens erg snel weer opgeladen.

Conclusie

De keuze is erg groot, zeker als er straks weer nieuwe modellen worden aangekondigd en er steeds meer en meer smartphones op de markt bij komen. Hopelijk helpt dit bij je keuze en heb je ietwat inzicht gekregen in de beste smartphones van dit moment, 2021.