Beste budget smartphone

Miljoenen smartphone-eigenaaren

De ene smartphonebezitter is de andere niet. Zo wil de ene over een telefoon beschikken die alle nieuwste technieken, de beste camera’s, de snelste processor etc. heeft. Voor de ander is de telefoon misschien ook onmisbaar, maar men is tevreden met een telefoon waarmee men kan bellen, appen, wat filmpjes bekijken en foto’s maken die niet direct de kwaliteit van een professionele camera hebben. Voor deze laatste smartphone-eigenaar is het goed om voor de aanschaf van een nieuwe telefoon naar een model in de budgetrange te kijken. Daarmee heb je een telefoon die voor een goede prijs veel te bieden heeft.

 

Diverse mobiele telefoon segmenten

In het midrange segment zijn veel goede smartphone modellen te vinden. Van de A-serie van marktleider Samsung kun je in feite alle modellen als best budget smartphone classificeren. In 2020 is Samsung gekomen met een reeks van de Samsung Galaxy A11 tot en met de Samsung Galaxy A71. Het goedkoopste model, de A11, heeft de minste features en de A71 de meest uitgebreide. De verschillen zitten veelal in de displaytechnologie, het daantal Gb werk- en of opslaggeheugen, de camera, de accu, etc. De goedkoopste versies, de Samsung Galaxy A11, A21 en A21s hebben een IPS display en de overige modellen in de A-range hebben een super amoled display. De voordelen van een super amoled display ten opzichte van een IPS display zijn dat het super amoled display kleuren met meer helderheid weergeeft en dat het display zuiniger is met energie dan het IPS display. Dit komt omdat bij een IPS display altijd het hele display aan is, terwijl bij amoled alleen de pixels aan zijn die op dat moment iets moeten weergeven. Wat dan weer als bijkomend voordeel heeft dat zwart ook echt zwart is bij dit type display. Wanneer je bijvoorbeeld graag de Always On Display applicatie gebruikt (continue tijdweergave op je display) dan is het beter om een telefoon met amoled display te kiezen. Qua camera’s zitten de verschillen in het aantal megapixels van de hoofdcamera en de selfiecamera. Zo heeft de A11 bijvoorbeeld een hoofdcamera van 13 MP en een selfiecamera van 8 MP tegenover de hoofdcamera van 64 MP en de selfiecamera van 32 MP van de A71. Maar niet alleen dat, ook het aantal camera’s kan variëren. Bij de Samsung Galaxy A11 bijvoorbeeld, ontbreekt de macrocamera, die je bij andere modellen wel hebt. Het is daarom goed om de modellen op de website van midimedia.nl te vergelijken, voordat je een keuze maakt welke telefoon het gaat worden.

 

Meer budget smartphones uit 2019

Voor de beste budget smartphones van 2019 kun je overigens ook bij Samsung terecht, want ook in dat jaar heeft Samsung in haar A-serie een hele reeks goede telefoons uitgebracht. En omdat deze telefoons niet de laatste nieuwe zijn, is de prijs lager. Bij deze serie is dezelfde rangschikking toegepast als in 2020, wat wil zeggen dat het laagste modelnummer (de Samsung Galaxy A10) de goedkoopste uitvoering is met de minste features en het hoogste modelnummer (de Samsung Galaxy A80) de duurste met de beste specificaties. Waar je voor wilt gaan, is uiteraard afhankelijk van persoonlijke wensen en voorkeuren. Ook de andere marktleider, Apple, mag niet ontbreken in de range beste budget smartphones. Iedereen weet dat de telefoons van Apple altijd van hoge kwaliteit zijn, maar minder bekend is misschien dat Apple iPhone ook toestellen heeft voor een budgetprijs. Zo is er bijvoorbeeld de iPhone SE. Zoals we gewend zijn van Apple, is deze telefoon esthetisch mooi uitgevoerd in aluminium en glas. De smartphone heeft een classificatie van IP67, wat inhoudt dat het geen probleem is als deze in het water valt, zolang deze er maar niet te lang in blijft liggen. Het display is overigens wel wat kleiner dan de meeste huidige telefoons, namelijk 4,7 inch. Dit kan echter een voordeel zijn voor mensen die juist de voorkeur geven aan een kleinere telefoon. De enkelvoudige camera van deze telefoown is 12 MP, de selfiecamera 7 MP. Hoewel het aantal megapixels lager is dan de hierboven beschreven Samsung telefoons, staat de iPhone bekend om de kwalitatief goede foto’s.

 

Smartphones marktleiders uit 2019

Behalve de marktleiders Samsung en Apple zijn er ook andere merken die aantrekkelijke telefoons bieden in de best budget smartphones range. Zo is er het Amerikaanse Motorola, het bedrijf dat de eerste mobiele telefoon ooit heeft geproduceerd. Een goede budget telefoon van Motorola is de G8 Power. Deze smartphone is niet duur, maar biedt voor zijn lage prijs een 6,4 inch IPS display, 4 camera’s waarvan de hoofdcamera 16 MP is; de telefoto en ultrawide camera’s zijn beide 8 MP en de telefoon beschikt over een macrocamera van 2 MP. De selfiecamera is net als de hoofdcamera 16 MP. Het werkgeheugen is 4 Gb en de interne opslag is 64 Gb. De toevoeging “power” aan de naam van dit model staat voor het feit dat de accu van deze telefoon 5000 mAh is, wat voor een model in deze prijsklasse behoorlijk groot is. De telefoon gaat dus lang mee zonder opladen. Iets om wel rekening mee te houden bij deze telefoon is dat het tweede simslot eveneens dient als slot voor een geheugenkaart. Dat betekent dat dit toestel voor iemand die én een tweede simkaart wil gebruiken én een geheugenkaart wil plaatsen minder geschikt is.

 

Het aanbod van best budget smartphones is groot en dit kan de keuze moeilijk maken. Daarom is de beste manier om te kiezen om eerst te bepalen wat je wilt en kunt uitgeven. Vervolgens zet je op een rij wat je verwacht van je telefoon. Moet deze bijvoorbeeld 128 Gb opslag hebben, of is 64 Gb voor jou ook voldoende? Moet de camera professionele resultaten geven? Of gebruik je deze alleen om wat fotootjes via Whatsapp te versturen naar familie en vrienden? Etc. etc. Vergelijk vervolgens de modellen op midimedia.nl en kijkt welke modellen de features hebben die jij wilt. Op deze manier zie je vanzelf welk model voor jou het best in aanmerking komt. Overigens heeft midimedia.nl ook een filter op de website waarmee je al kunt aangeven in welke prijsklasse je zoekt en welke features voor jou belangrijk zijn. Daarmee wordt de zoektocht al gemakkelijker.