Beste android telefoon

Als iemand op zoek is naar een nieuwe Android telefoon en wil weten welke voor hem of haar de beste telefoon is, dan kan men op internet op zoek gaan voor informatie. Echter, bij de zoekopdracht “beste Android telefoon” kom je waarschijnlijk bij de zogenaamde “flagships” uit. Dat zijn de beste telefoons die een merk te bieden heeft, maar veelal ook de duurste. En niet voor iedereen is de duurste telefoon automatisch de beste, dit hangt af van je persoonlijke wensen en verwachtingen. Wat voor de een een droom van een telefoon kan zijn, is voor iemand die een simpele telefoon wenst een mobiel met “overbodige technische snufjes”.

 

Wat zijn je wensen en verwachtingen?

De beste optie is om eerst na te gaan wat je kunt of wilt betalen voor een nieuwe telefoon en vervolgens je wensen op een rij te zetten. Bepaal voor jezelf welke specificaties je belangrijk vindt bij een mobiele telefoon. Maak je bijvoorbeeld veel foto’s? Dan wil je uiteraard een goede camera. En als je al die foto’s op je telefoon wilt bewaren, dan is veel opslag of de mogelijkheid om een SD-kaartje in je telefoon te zetten ook van belang. Hoewel in dit laatste geval het aan te raden is om van je foto’s ook een back-up te maken in de cloud, bijvoorbeeld in Dropbox, OneDrive of Google Drive.

Ben je iemand die graag gamet op de telefoon, dan wil je een mobiel met een snelle processor, een groot beeldscherm met een hoge resolutie en hoge verversingssnelheid. Ook heeft je telefoon en een flinke accu nodig en de aanschaf van een power bank is dan ook geen overbodige luxe. Dan weet je zeker dat je onderweg niet met een lege batterij komt te zitten.

 

Top 10 mobiele telefoons

Zoek je op internet naar de top 10 mobiele telefoons, dan zul je vrijwel altijd bovenin de top telefoons zien van de Samsung S20 serie. Dit zijn de nieuwste telefoons van Samsung en volgens sommigen is deze lijn de beste die Samsung ooit heeft uitgebracht. Deze serie heeft 3 modellen, te weten de Galaxy S20, de Galaxy S20 plus en de Galaxy S20 ultra. Deze drie telefoons hebben de volgende overeenkomsten: dezelfde snelle chipset, processor en GPU (goed geschikt voor gamen), dezelfde verversingssnelheid van het display (120 Hz), Android 10, een slot voor een SDXC-kaartje. Helaas is dit slot niet dedicated, wat wil zeggen dat je moet kiezen voor extra opslag of voor een tweede simkaart.

Verder hebben alle drie de modellen een IP68 classificatie, wat wil zeggen dat ze stof en waterdicht zijn. De telefoon kan maximaal 1.5 meter onder water zijn voor 30 minuten.

Overigens heeft de S20 in alle versies geen 3.5 mm aansluiting voor een hoofdtelefoon, houd er dus rekening mee dat je alleen een bluetooth hoofdtelefoon kunt gebruiken.

Dan de verschillen.

  • Grootte van het display: de S20 heeft een display van 6.2 inch, de S20+ is 6.7 inch en de S20 ultra 6.9 inch.
  • Geheugen: alle drie de modellen komen met een versie met 128 Gb opslag en 8 Gb werkgeheugen, maar de ultra is ook verkrijgbaar in 256 Gb / 12 Gb en 512 Gb / 16 Gb.
  • Camera’s: ook hier komen de S20 en S20+ overeen met als main camera met een combinatie van een 12 MP, 64 MP en 12 MP camera’s aan de achterkant en een selfie camera van 10 MP. Bij de S20 ultra is dit aan de achterkant een combinatie van maar liefst 108 MP, 48 MP en 12 MP en een selfie camera van 40 MP.
  • Accu: de S20 heeft een batterij van 4000 mAh en de S20+ van 4500 mAh, beiden hebben fast charging van 25 w. Ook hier heeft de S20 ultra meer, namelijk 5000 mAh en fast charging van 40 w.

 

Midrange modellen

Ben je iemand die wel graag een telefoon heeft met veel van de voordelen van een flagship telefoon, maar niet de daarbij horende prijs kan of wil betalen, dan zijn de midrange telefoons een goede optie. Zoals bijvoorbeeld de Velvet van LG. Dit is een mooie telefoon die qua specificaties veel overeenkomsten heeft met de Samsung Galaxy S20, maar veel minder kost.

Dit geldt ook voor de Poco F2 Pro van het Chinese merk Xiaomi. Dit is een uitstekende telefoon met goede specificaties, maar voor een prijs van nog geen 400 euro. Het leuke van deze telefoon is dat deze een motorized selfie camera heeft. Deze komt pas tevoorschijn op het moment dat je hem gebruikt. Dat betekent dat geen inkeping in je scherm hebt voor de selfie camera. Dat is praktisch, omdat je dan het hele scherm ter beschikking hebt. Daarnaast is het esthetisch een mooier gezicht.

 

Goedkope telefoons zonder abonnement

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niets hebt met die nieuwe telefoons met alle toeters en bellen, je zoekt gewoon een simpele telefoon of een goedkope telefoon zonder abonnement. Gelukkig is daar ook voldoende keuze. En ondanks dat het om basismodellen gaat, hebben deze alle goede camera’s en kun je er prima whatsapp berichten mee versturen, surfen, de social media volgen, YouTube filmpjes kijken etc.. Samsung heeft behalve de hierboven uitgebreid beschreven Galaxy S20 modellen, ook een zeer uitgebreide range van basismodellen. Dit zijn bijvoorbeeld de modellen in de A-serie, zoals de Galaxy A10 en de Galaxy A20. De Galaxy A20s bijvoorbeeld maakt scherpe foto’s en heeft een ultrahoeklens voor groepsfoto’s.

Ook een aardige basistelefoon is de Moto G8 power van Motorola. Deze telefoon heeft 4 camera’s aan de achterzijde en dus prima geschikt voor mensen die graag een kiekje schieten. En hij heet niet voor niets “power” want met de 5000 mAh kun je lang mee en bovendien is dit model weer supersnel opgeladen.

 

Het voordeel van alle keuzes in mobiele telefonie is dat je het zo duur en zo goedkoop kunt maken als je zelf wilt. In iedere prijsklasse is wel een goede telefoon te vinden. Uiteraard zijn telefoons als de Galaxy S20 serie van Samsung de beste Android telefoons die op dit moment verkrijgbaar zijn, maar dit wil niet zeggen dat dit voor jou de beste telefoon is. Wat jij wilt, bepaal je zelf.