Apple mobiele telefoons

Begin van deze eeuw kwam de eerste iPod van Apple op de markt. Dit was revolutionair omdat de iPod kleiner was dan de MP3 spelers die toen op de markt waren en een modern en fris design had. Ook de softwareiTunes – was anders dan wat men gewend was van de gebruikelijke MP speler. Apple was destijds niet de gigant zoals men deze nu kent, maar de iPod heeft zeer zeker er aan meegeholpen om deze gigant te worden. De eerste iPod en de daarna volgende modellen waren razend populair. Toen daarna in 2007 de eerste mobiele telefoon van Apple, de iPhone, op de markt kwam, ging dat niet anders. Ook deze sloeg in als een bom en tot op heden zijn de meeste gebruikers van de mobiele telefoon van Apple dit merk trouw gebleven. “Eens een iPhone, altijd een iPhone.”

Geschiedenis van de mobiele telefoon van Apple: de iPhone

Net als de iPod van Apple, was ook de iPhone revolutionair. De eerste Apple mobiele telefoon was de iPhone 2G, nieuw was dat je daarmee je op internet kon. Dit model was in Nederland niet te koop, maar de hierop volgende iPhone 3G wel. Hiermee had je voor die tijd een snelle internetverbinding. Ook beschikte deze telefoon over GPS en dus navigatie, wat andere navigatiesystemen overbodig maakte. Vanaf de iPhone 3G heeft Apple ieder jaar nieuwe modellen uitgebracht die steeds werden aangepast aan de hoger wordende eisen van de consument. Zo kwam o.a. in 2010 de frontcamera, in 2011 Siri, in 2013 de vingerafdrukscanner, etc. Uiteraard groeide ook de maat van het display met de jaren.

iPhone 12

Intussen zijn we in 2021 beland en heeft Apple in het laatste kwartaal van 2020 de iPhone 12 serie uitgebracht, bestaande uit de iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 max. Deze serie heeft iPhone wederom tot marktleider gemaakt met een verkoop van 90 miljoen stuks in het laatste kwartaal van 2020. Daarmee heeft Apple Samsung en Xiaomi achter zich gelaten. Dat is niet voor niets, want de iPhone 12 modellen zijn zoals we gewend zijn van Apple stuk voor stuk van een hoge kwaliteit en smaakvol vormgegeven met aan de voorzijde een Ceramic Shield en aan de achterzijde glas (getextureerd matglas bij de Pro modellen) en roestvrij staal. Alle iPhone 12 modellen zijn IP68 gecertificeerd, wat wil zeggen dat ze op een diepte tot 6 meter 30 minuten onder water kunnen blijven. De iPhone 12 en 12 mini beschikken over twee 12 MP camera’s (ultragroothoek en groothoek). De twee Pro-modellen hebben een camerasysteem dat naast ultragroothoek en groothoek ook een telelens biedt. Verder hebben deze twee modellen de zogenaamde LIDAR scanner. Deze zorgt voor een snellere autofocus, maar ook voor goede foto’s bij nacht.

iPhone kopen

Online webwinkel Midimedia.nl biedt de iPhone 12 modellen aan tegen een scherpe prijs. Wil je nog meer voordeel? Dan kan je er voor kiezen om een iPhone 11 model te kopen. Dit is de voorganger van de iPhone 12 en daarom veel voordeliger dan de iPhone 12.