Kennisbank

 1. De beste telefoon in 2020
  November 17, 2020

  De beste telefoon in 2020

  In onze blog ‘De beste telefoon, alleen bellen is allang niet meer genoeg’ hebben we geprobeerd een beeld te schetsen waarop allemaal gelet dient te worden bij het bepalen wat de beste telefoon, mobiel of smartphone is. Daar komt nogal wat bij kijken en niet op zijn minst hoe objectief de onderzoeker precies is.

  Daar kunnen we echter niks aan doen, dus richten we ons vooral op de criteria en de diverse onafhankelijke site,s die smartphones op dit gebied getest hebben.

  Wat blijkt? Er is wel enige overeenkomst, maar zelfs onafhankelijke onderzoekers zijn het niet altijd met elkaar eens. Naast een algemene, totale beoordeling gaan we ook in op wat meer specifiekere testen zoals accuduur en camera. Hierbij maken we gebruik van sites als Computertotaal, Consumentenbond, Unitedconsumers en mobile.nl.

  Wat nog wel gezegd moet worden, is dat niet altijd de allernieuwste modellen worden meegeteld, omdat die ten tijde van de test nog niet op de markt waren.

  &nbs

  Read more
 2. Adviezen van de Consumentenbond over mobiele telefoons voor ouderen?
  November 17, 2020

  Adviezen van de Consumentenbond over mobiele telefoons voor ouderen?

  Vergelijkingssites zijn er honderden, misschien wel duizenden, want de consument wil graag op de hoogte gehouden worden van de verschillen in kwaliteit van een aan te schaffen product.

  Eén van die producten is de mobiele telefoon. Die worden gemaakt door ik weet niet hoeveel verschillende fabrikanten en er zijn een hele lading verschillende types van één merk. Daarnaast is het ook nog eens zo dat ze elk jaar nieuwe modellen op de markt brengen, terwijl eigenlijk de dan verlopen toesteltypes nog uitstekend voldoen.

  De markt is natuurlijk volledig gericht op de grootgebruiker, het liefst met een aantrekkelijk abonnement. Dat lijkt op dit moment vooral de jeugd te zijn.

  Ook de oudere medemens wil echter een goede en liefst praktische mobiele telefoon, niet perse omdat ze ouder zijn, maar omdat het eigenlijk gewoon een handig apparaatje is. Nu is de vraag natuurlijk of een mobiele telefoon voor ouderen verschilt van de smartphone voor de jongere medemens?

  Read more
 3. Beste android telefoon
  November 17, 2020

  Beste android telefoon

  Als iemand op zoek is naar een nieuwe Android telefoon en wil weten welke voor hem of haar de beste telefoon is, dan kan men op internet op zoek gaan voor informatie. Echter, bij de zoekopdracht “beste Android telefoon” kom je waarschijnlijk bij de zogenaamde “flagships” uit. Dat zijn de beste telefoons die een merk te bieden heeft, maar veelal ook de duurste. En niet voor iedereen is de duurste telefoon automatisch de beste, dit hangt af van je persoonlijke wensen en verwachtingen. Wat voor de een een droom van een telefoon kan zijn, is voor iemand die een simpele telefoon wenst een mobiel met “overbodige technische snufjes”.

   

  Wat zijn je wensen en verwachtingen?

  De beste optie is om eerst na te gaan wat je kunt of wilt betalen voor een nieuwe telefoon en vervolgens je wensen op een rij te zetten. Bepaal voor jezelf welke specificaties je belangrijk vindt bij een mobiele telefoon. Maak je bijvoorbeeld veel foto’s? Dan wil je uiteraard een goede c

  Read more
 4. Wat kost een telefoon?
  Oktober 29, 2020

  Wat kost een telefoon?

  Mobiele telefoons komen in alle soorten en maten. Je hebt ze van de duurste en meest volledige uitvoering, de zogenaamde flagship modellen, tot de budgettelefoons. Daarom is de vraag “wat kost een telefoon?” niet zo eenvoudig te beantwoorden. De vraag is meer: wat kan en wil iemand er voor uitgeven en wat verwacht men van de telefoon?
  Read more
 5. Simpel telefoons
  Oktober 29, 2020

  Simpel telefoons

  Voor sommige mensen is de mobiele telefoon heel belangrijk, ze zijn er veel mee bezig en kunnen niet zonder. Voor anderen is de telefoon minder belangrijk. Voor hen is het handig om er een te hebben voor onderweg, maar het is meer voor het gemak dan dat het een must is. Behoor je bij de laatste groep, dan kies je misschien voor een simpele telefoon, jij vindt het niet nodig om alle nieuwe moderne techniek te hebben en daarvoor een hoge prijs te betalen. Ook een abonnement is niet persé nodig, het mag een goedkope telefoon zonder abonnement zijn.
  Read more
 6. Fysic senioren telefoon: de mobiele telefoon bij uitstek voor senioren
  Oktober 25, 2020

  Fysic senioren telefoon: de mobiele telefoon bij uitstek voor senioren

  Voor veel mensen die een respectabele leeftijd hebben, valt het niet mee om bij te blijven in de wereld van de mobiele telefonie. Het zicht wordt wat minder en het is moeilijk om op een touchscreen de juiste toetsen aan te tippen. Bovendien heeft zo’n moderne mobiele telefoon allerlei technische snufjes waar men niet op zit te wachten. Voor deze doelgroep zijn er de Fysic senioren telefoons, ontworpen met de senior in het achterhoofd.
  Read more
 7. Beste smartphone mobiele telefoons 2020
  Oktober 20, 2020

  Beste smartphone mobiele telefoons 2020

  Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe smartphone, dan wil je uiteraard een toestel dat aan je wensen voldoet. Het moet een telefoon zijn die past bij je wensen en de specificaties zullen zodanig moeten zijn dat de telefoon een tijd zal meegaan voordat deze specificaties zijn verouderd. Het is allereerst goed om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je wensen zijn. Bijvoorbeeld: telt voor jou de prestatie van de camera, de hoeveelheid Gb aan opslag, de snelle processor, is hij snel genoeg om te gamen? Etc. etc.. Onderstaande 5 smartphones komen als beste uit de bus. Allen hebben als OS Android 10.
  Read more
 8. Oude mobiele telefoon
  Oktober 20, 2020

  Oude mobiele telefoon

  De eerste mobiele telefoon is van 1973 en uitgevonden door Martin Cooper van Motorola. Dat was een apparaat van meer dan één kilo. Het enige dat men met deze telefoon kon, was enkele minuten bellen. Het duurde tot in de negentiger jaren dat de mobiele telefoon in Nederland zijn opmars maakte. In 1994 rolden PTT Telecom (later KPN) en Libertel (later Vodafone) hun mobiele netwerken uit. Dit liep nog niet echt storm, de meeste Nederlanders waren niet echt enthousiast en dachten: “waarom moet ik altijd bereikbaar zijn?” en “zonde van mijn geld, ik heb thuis toch een telefoon!” Dat kan men zich nu niet meer voorstellen.
  Read more
WhatsApp Chat WhatsApp Chat