Kennisbank

 1. Mobiele telefoon met grote toetsen
  April 13, 2021

  Mobiele telefoon met grote toetsen

  Voor mensen die op leeftijd zijn, is het soms niet meer makkelijk om een smartphone te bedienen. De virtuele toetsenborden hebben vaak kleine lettertjes die moeilijk te lezen zijn, laat staan goed aan te tikken. Zeker wanneer je niet echt een vaste hand hebt, kan dat behoorlijk lastig zijn. Nu zijn er wel instellingen op de telefoon waarmee je het lettertype groot kan zetten en er zijn ook virtuele keyboards te downloaden die extra grote letters hebben, maar veel soelaas biedt dat niet. Dan is het beter om een mobiele telefoon met grote toetsen te hebben. Behalve de kleine lettertjes, kan ook de bediening van een hedendaagse smartphone lastig zijn.

  Eenvoudige telefoon voor ouderen

  Voor senioren zijn er speciale senioren mobieltjes. De verschillen met een gewone mobiele telefoon of smartphone zijn:

  • Deze telefoons hebben software die het toestel gebruiksvr

  Read more
 2. Eenvoudige telefoon voor ouderen
  April 13, 2021

  Eenvoudige telefoon voor ouderen

  Voor de meeste senioren geldt dat zij graag over een smartphone beschikken om via sociale media in contact te blijven met familie en vrienden, zeker nu we elkaar in de coronacrisis niet zo vaak kunnen bezoeken. Het nadeel van de hedendaagse smartphone is echter dat deze gericht is op een jongere markt. Dat wil zeggen dat de aangeboden mobiele telefoons veelal niet de oudere generatie aanspreken. Wat niet wil zeggen dat iemand die ouder is niet graag een smartphone bezit, in tegendeel. Een grootvader of grootmoeder zal bijvoorbeeld de berichten willen volgen die door de kleinkinderen op facebook of instagram worden gezet. Of men wil bellen en berichten ontvangen en versturen via Whatsapp. Daarom zijn er voor deze generatie speciale senioren mobieltjes. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een oude mobiele telefoon te gebruiken, die misschien wat makkelijker te bedienen is. Maar w

  Read more
 3. Apple mobiele telefoons
  April 12, 2021

  Apple mobiele telefoons

  Begin van deze eeuw kwam de eerste iPod van Apple op de markt. Dit was revolutionair omdat de iPod kleiner was dan de MP3 spelers die toen op de markt waren en een modern en fris design had. Ook de softwareiTunes – was anders dan wat men gewend was van de gebruikelijke MP speler. Apple was destijds niet de gigant zoals men deze nu kent, maar de iPod heeft zeer zeker er aan meegeholpen om deze gigant te worden. De eerste iPod en de daarna volgende modellen waren razend populair. Toen daarna in 2007 de eerste mobiele telefoon van Apple, de iPhone, op de markt kwam, ging dat niet anders. Ook deze sloeg in als een bom en tot op heden zijn de meeste gebruikers van de mobiele telefoon van Apple dit merk trouw gebleven. “Eens een iPhone, altijd een iPhone.”

  Geschiedenis van de mo

  Read more
 4. Senioren mobieltje
  April 11, 2021

  Senioren mobieltje

  Voor mensen met een respectabele leeftijd kan het lastig zijn om met de hedendaagse smartphone om te gaan. Toch willen ze wel graag een eenvoudige telefoon voor senioren op zak hebben als ze uit huis gaan. Daarnaast is het voor sommige mensen ook fijn om op een gemakkelijke manier de sociale media te kunnen gebruiken om de berichten te kunnen volgen van familie en vrienden.

  Speciale telefoons voor senioren

  Voor deze doelgroep zijn er speciale mobieltjes. Deze hebben een vereenvoudigde software die het toestel gebruiksvriendelijker en daardoor een eenvoudige telefoon voor senioren maakt. Verder hebben ze grotere toetsen en sommige modellen beschikken zelfs over fototoetsen. Bij deze laatste kun je van een aantal vaak gebelde contacten foto’s op de telefoon zetten met hun nummers voorgeprogrammeerd. De meeste senioren telefoons zijn te gebruiken door mensen die een hoorapparaat gebruiken. De telefoons zijn verkrijgbaar in verschillen

  Read more
 5. Losse telefoons kopen
  April 09, 2021

  Losse telefoons kopen

  Wanneer je besluit een nieuwe telefoon te gaan kopen moet je uit een aantal dingen keuzes maken. Zo is een van die keuzes waar je snel tegen aanloopt, of je voor een mobiel + abonnement gaat, of toch een losse telefoon. In dit artikel lees je meer over losse telefoons kopen. Want wat is er nu gunstig aan deze optie? En wat schiet je ermee op? Je komt het te weten in dit artikel over de losse telefoon.

  Voordelen van losse telefoons kopen

  Waarom zal je überhaupt een losse telefoon kopen? Hieronder volgen de belangrijkste voordelen aan het aanschaffen van een toestel zonder abonnement:

  • Mogelijkheid om bij iedere provider een abonnement af te sluiten

  Smartphone is volledig in het bezit van jou

  • Smartphone verwisselen wanneer je zelf wilt

  • Geen bkr registratie

  Mogelijkheid om bij iedere provider een abonnement af te sluiten

  Een lo

  Read more
 6. Beste mobiele telefoon 2021
  April 08, 2021

  Beste mobiele telefoon 2021

  Je bent van plan om een nieuwe telefoon te gaan kopen. Je hebt aardig wat geld bij elkaar gespaard en bent dan ook van plan een goede telefoon te kopen. Je bent hierom benieuwd wat nou de beste mobiele telefoon 2021 is. In dit artikel lees je meer betreft dit onderwerp, en de daarbij horende prijzen.

  Wat is de beste mobiele telefoon 2021?

  Veel mensen hebben dit uitgezocht. Als je de verschillende recensies op internet bekijkt, kom je al gauw tot de conclusie dat er twee modellen zijn die concurreren voor de plaats 1. Het gaat hierbij om de IPhone 12, en de Samsung Galaxy s21 Ultra. Natuurlijk zijn dit bekende merknamen onder de consumenten. Wanneer je specificaties gaat vergelijken betreft deze modellen, zie je dat de modellen erg aan elkaar gelijk lopen. Tóch scoort de Sa

  Read more
 7. Mobiele telefoon vroeger
  April 07, 2021

  Mobiele telefoon vroeger

  De mobiele telefoon bestaat al sinds 1973, toen bij Motorola de eerste mobiele telefoon werd geproduceerd. Die woog meer dan een kilo en kostte omgerekend zo’n 6500 euro. De batterij ging een uur mee. Tot de jaren 90 waren het echter vooral zakenlieden die over een mobiele telefoon beschikten, of mensen die een beroep hadden waarbij ze veel onderweg waren. In 1994 kwam de eerste smartphone in de Verenigde Staten op de markt, deze was van IBM.

  Revolutie van de smartphone

  Daarna is de smartphone in een record tempo gegroeid van een apparaat waarmee je kon bellen en sms’jes versturen naar een onmisbaar toestel waarbij bellen niet eens meer de belangrijkste functie is. We houden via sociale media contact met familie en vrienden, we surfen op internet, houden onze agenda en onze notities bij, maken foto’s etc. etc..

  Nieuwe sma

  Read more
 8. Beste goedkope mobiele telefoon
  April 07, 2021

  Beste goedkope mobiele telefoon

  De meeste mensen die een nieuwe telefoon willen kopen, gaan eerst op internet op informatie uit. Wat is een goed toestel? Wat is de beste koop mobiele telefoon 2019? Past die beste camera smartphone bij mijn wensen? Jezelf voorafgaand een aankoop informeren is goed om te doen, het voorkomt dat je een miskoop doet. Het zal niet snel gebeuren dat je een slechte smartphone koopt, want tegenwoordig hebben de gerenommeerde merken allen goede toestellen, maar je kan wel een miskoop doen met een telefoon die niet bij jouw wensen past.

  De camera is meestal de beslissende factor

  Een camera is niet meer weg te denken bij de mobiele telefoon. Was een telefoon vroeger alleen om te bellen, nu is de telefoon onze camera, agenda, notitieboek, boodschappenlijst, krant, etc. etc.. En vergeet niet: de telefoon is door de sociale media ook een belangrijk apparaat geworden voor conta

  Read more
 9. Nieuwe telefoon kopen zonder abonnement
  April 06, 2021

  Nieuwe telefoon kopen zonder abonnement

  Voor een mobiele telefoon worden de termen smartphone en gsm vaak door elkaar gebruikt, waardoor je zou kunnen denken dat dit hetzelfde is. Dat is echter niet zo.

  Verschillen tussen gewone mobiele telefoon en smartphone

  Zowel de smartphone als gsm zijn mobiele telefoons, waarbij de gsm een gewone mobiele telefoon is waarmee je alleen kan bellen en sms’en. Vaak beschikken deze over een (matige) camera en soms kun je er ook nog mee whatsappen. Maar meer kun je er niet van verwachten. Met een smartphone daarentegen kun je apps downloaden, internetten en zijn de camera’s van hogere kwaliteit tot zeer goed. Een ander verschil is dat een de gsm meestal een fysiek toetsenbord heeft terwijl die van de smartphone virtueel is.

  Voor wie is een gewone mobiele telefoon geschikt?

  Zo midden de jaren negentig deed de mobiele telefoon zijn opmars in Nederland. Al

  Read more
 10. Telefoon op afbetaling, wel of niet verstandig?
  April 05, 2021

  Telefoon op afbetaling, wel of niet verstandig?

  Een telefoon op afbetaling wordt ook wel toestelkrediet genoemd en ga je aan zodra je een abonnement afsluit waarbij je ervoor kiest om het toestel in termijnen af te betalen. Wat is dit nou eigenlijk en is dit nou wel verstandig om te doen of niet? Alles wat je hierover moet weten, lees je hieronder.

  Hoe werkt het?

  Het betalen van een mobiele telefoon in maandelijkse termijnen is eigenlijk een krediet, oftewel een lening. Dit kan veel vragen oproepen, want zoals iedereen altijd om mij heen roept “geld lenen kost geld”. Is dit dan ook het geval met een telefoon op afbetaling? De maandelijkse kosten die je moet betalen bij een abonnement bestaan uit kosten voor internet, bellen, sms’en en eventueel voor het toestel zelf. Het gedeelte wat het afbetalen van de telefoon betreft valt alleen onder het krediet. Telefoonproviders kunnen echter ook een toestelkrediet afwijzen. Doordat het eigenlijk onder ee

  Read more
Pagina